Wij vinden het fijn om mensen met ervaring te laten spreken. Daarom zijn we een blog-serie begonnen. Mensen uit relevante hoeken van de samenleving schrijven vanuit hun perspectief over het doel van De Feestjesfabriek. Deze tweede korte blog is geschreven door Ellen, een leerkracht van groep 1 en 2.

Vanuit de ogen van Ellen

Mijn dochter wees mij op het mooie initiatief in Groningen genaamd De Feestjesfabriek. Als juf van groep 1 en 2 zie ik in mijn klas veel verschillende kinderen van diverse afkomsten. Sommige kinderen geven elk jaar hun verjaardagsfeestje om samen met hun vrienden hun verjaardag te vieren en pakken dan groots uit. Op school word hier dan ook veel over gepraat onder de leerlingen en komen er altijd de mooiste verhalen op tafel.

“Voor hen is het soms ook lastig te zien hoe andere klasgenoten wel deze luxe hebben  … ”

Echter zijn er ook kinderen die hun feestje helaas niet kunnen vieren omdat dit financieel niet goed uitkomt. Voor hen is het soms ook lastig te zien hoe andere klasgenoten wel deze luxe hebben en het kan er in sommige gevallen zelfs voor zorgen dat de kinderen die geen feestje geven ook niet meer worden uitgenodigd op de andere feestjes. Een erg slechte zaak. De Feestjesfabriek bied deze kinderen de kans om wel de bijzonderste dag van het jaar samen met hun vriendjes te kunnen vieren. Wat mij betreft een erg mooi en maatschappelijk initiatief.

 

Meer lezen? Ga naar ons overzicht: https://defeestjesfabriekgroningen.nl/blog-post/