Wij vinden het fijn om mensen met ervaring te laten spreken. Daarom zijn we een blog-serie begonnen. Mensen uit relevante hoeken van de samenleving schrijven vanuit hun perspectief over het doel van De Feestjesfabriek. Deze vierde  korte blog (en deel 2 van 2) is geschreven door Margrita, een kleuterjuf. Ze schrijft over de DIY feestjes die steeds zeldzamer lijken te worden.

Vanuit de ogen van Margrita | Deel 2

“In het jaar van de olympische spelen hadden wij vijf ringen gekleurd op de uitnodiging.” 

Toen mijn twee dochters, een tweeling, jong waren mochten ze ieder jaar een verjaardagspartijtje geven. In het jaar van de olympische spelen hadden wij vijf ringen gekleurd op de uitnodiging en gingen we verspringen, hoogspringen, hordelopen, touwtrekken en nog veel meer verschillende varianten hierop. Alle kinderen gingen na afloop met een medaille naar huis. Een ander jaar hadden we een heksenspeurtocht, met bezem vliegen, heksensoep maken met allerlei ‘vieze’ dingen uit de natuur, een heksendrankje van dropwater, toverstokje maken en toverspreuken leren.

Een andere keer hadden we een cowboy feestje met hoefijzer werpen, spring op je paard, lasso werpen, een plastic bekertje omverschieten met een waterpistool. Weer een andere keer had ik canvasdoekjes gekocht en hebben de kinderen allemaal een portret geschilderd van zichzelf met behulp van spiegels. Van tevoren had ik van afvalkarton lijstjes gemaakt. Zo gingen alle kinderen met een portret van zichzelf naar huis.

Mijn dochters, nu bijna 25, bewaren hier mooie herinneringen aan.

 

Meer lezen? Ga naar ons overzicht: https://defeestjesfabriekgroningen.nl/blog-post/