Wij vinden het fijn om mensen met ervaring te laten spreken. Daarom zijn we een blog-serie begonnen. Mensen uit relevante hoeken van de samenleving schrijven vanuit hun perspectief over het doel van De Feestjesfabriek. Deze derde korte blog (en deel 1 van 2) is geschreven door Margrita, een kleuterjuf.

Vanuit de ogen van Margrita

“In de loop der jaren veranderde verjaardagsfeestjes in exclusieve, dure uitstapjes.”

Ik ben nu 58 maar herinner me mijn kinderfeestjes nu nog. Mijn moeder had in de tuin een deur als tafel, bekleed met wit papier. Er stond een glazen kan met ranja op, bekers met rietjes, en wat snoepgoed. Er hingen slingers langs de waslijn. We gingen zaklopen, blikgooien, ezeltje prik, ballen op een lepeltje-race en koekhappen. Wat kostte zo’n kinderfeestjes? Bijna niets.

In de loop der jaren veranderde verjaardagsfeestjes in exclusieve, dure uitstapjes. In de achterstandswijk waar ik werk op een basisschool geven de kinderen bijna geen verjaardagsfeestjes. Het is te duur, ouders schamen zich als ze niet een all-inclusive feestjes kunnen betalen in een overdekte speeltuin bijvoorbeeld. Dat is natuurlijk een trieste ontwikkeling want juist de kinderfeestjes zijn jeugdherinnering die je bij blijven.

Meer lezen? Ga naar ons overzicht: https://defeestjesfabriekgroningen.nl/blog-post/