Lekker spelen met De Feestjesfabriek – Een spel waar je eigenlijk alles wel voor in huis hebt? Dat kan niet makkelijker. In dit spel ga je kijken wie de beker het snelst aan de andere kant van de tafel kan krijgen.

Wat heb je nodig:

  • Lichte bekers (het liefst van papier of herbruikbare plastic bekers)
  • Rietjes (het liefst van papier of herbruikbaar)

Hoe werkt het:

  • Neem een paar plastic bekers en geef iedereen een rietje. De kinderen moeten door het rietje blazen zodat de beker over de tafel schuift. Wie het snelste de beker aan de andere kant van de tafel heeft, die heeft gewonnen!
  • Maak het nog interessanter door aan elke kant van de tafel iemand te hebben. Er staat één beker in het midden van de tafel. De kinderen gaan tegen elkaar strijden om de beker aan de kant van de ander te krijgen. Je kunt eventueel zo ook doorgaan door steeds verschillende duo’s te maken die tegen elkaar strijden en uiteindelijk een  één unanieme winnaar aan te wijzen.

Feestjes: Wanneer dit spel in feestjes wordt gebruikt kan dit ook in groepjes worden gedaan waarbij zo mogelijk een officiële wedstrijd plaatsvindt.  (Bij dit spel zal de fijne motoriek verder worden ontwikkeld. Midden-/bovenbouw)

Idee: https://www.mamaliefde.nl/peuter-activiteiten-kleuter-binnen-opdrachten-spelletjes-ontwikkelingsgerichte-beweeg-kinderactiviteiten/#Familieportret

Meer leuke ideeën bekijken? Klik hier: https://defeestjesfabriekgroningen.nl/blog-post/