ONS VERHAAL

Over De Feestjesfabriek

Wij zijn een groep studenten die zich met plezier inzet om zo veel mogelijk kinderen een fijne verjaardag te geven, ongeacht hun financiële situatie. Een dag zonder zorgen of stress maar met veel gelach! 

Het concept

Door middel van een one-for-one model biedt De Feestjesfabriek unieke kinderfeestjes met een extra aspect: door je feestje bij ons te vieren geef je een leeftijdsgenootje een verjaardagsfeestje met vriendjes en vriendinnetjes cadeau!

Wanneer een kinderfeestje wordt georganiseerd door De Feestjesfabriek wordt namelijk een gratis feestje aangeboden aan een leeftijdsgenootje die door hun financiële thuis-situatie geen kinderfeestje kunnen geven. Zo kunnen niet alleen de jarige samen met hun vriendjes en vriendinnetjes de leukste dag van het jaar vieren, maar wordt met dit feestje ook een geweldige dag voor een ander kind gegarandeerd – dubbel feest dus!

Achtergrond

In de provincie Groningen groeien te veel kinderen op onder de armoedegrens. Opgroeien in armoede kent vele gevolgen. Zo hebben kinderen die onder deze omstandigheden opgroeien vaak onvoldoende toegang tot materiële basisbehoeften zoals kleding en (gezond) eten. Daarnaast ondervinden zij sociale problemen doordat het lastiger voor ze is om met alles mee te doen. Dingen als lid zijn van een sportvereniging of op vakantie gaan zijn niet zo vanzelfsprekend als dat dit voor vriendjes en vriendinnetjes is. Wij willen iets doen aan deze sociale uitsluiting.

Ook verjaardagsfeestjes kosten geld. Maar verdient niet elk kind het om zijn verjaardag te vieren? Wij vinden van wel. De Feestjesfabriek heeft dan ook als doel om elk kind een geweldige verjaardag te bezorgen en op deze manier iets te doen tegen sociale uitsluiting onder kinderen.

 

Meer weten? Lees dan ons eigen onderzoek.