Over ons

Wij zijn zes studenten die zich met plezier inzetten om kinderen van alle klassen een fijne verjaardag te geven. Een dag zonder zorgen of stress maar met veel gelach! 

Het concept

Door middel van een one-for-one model biedt De Feestjesfabriek unieke kinderfeestjes met een extra aspect: door je feestje bij ons te vieren kan je leeftijdsgenootjes die rond de armoedegrens leven extra laten genieten van hun verjaardag!

Wanneer een kinderfeestje wordt georganiseerd door De Feestjesfabriek, wordt van de opbrengst een gratis feestje aangeboden aan een leeftijdsgenootje die door zijn of haar financiële thuis-situatie geen kinderfeestje kan geven. Zo kunnen niet alleen de jarigen samen met hun vriendjes en vriendinnetjes de leukste dag van het jaar vieren, maar kan door dat feestje ook een kind uit een minima-gezin een geweldig verjaardagsfeestje vieren!

Achtergrond

Opgroeien in armoede kent vele gevolgen. Zo hebben kinderen die onder deze omstandigheden opgroeien vaak onvoldoende toegang tot materiële basisbehoeften zoals kleding en (gezond) eten. Daarnaast ondervinden zij sociale problemen doordat het lastiger voor ze is om met alles mee te doen. Dingen als lid zijn van een sportvereniging of op vakantie gaan zijn niet zo vanzelfsprekend als dat dit voor vriendjes en vriendinnetjes is. Wij willen iets doen aan deze sociale uitsluiting.

Ook verjaardagsfeestjes kosten geld. Maar verdient niet elk kind het om zijn verjaardag te vieren? Wij vinden van wel. De Feestjesfabriek heeft dan ook als doel om ieder kind een geweldige verjaardag te bezorgen!

Neem contact op